Ország-világ

2010.10.17. 18:15

Egy napon belül két nőt akart elvenni egy férfi - az egyiküket szereti

Iszlámábád - Huszonnégy órán belül két nőt akar feleségül venni egy pakisztáni férfi. Az egyikőjükbe szerelmes.

MTI

A huszonhárom éves fiatalember azon a dilemmán szeretne túljutni elhatározásával, hogy kit vegyen nőül: kedvesét, akit szeret, vagy azt a nőt, akit családja kijelölt számára.

A muzulmán többségű ország törvényei engedélyezik a többnejűséget, a férfiaknak akár négy feleségük is lehet. Ám a szokásjognak megfelelően a házasságkötések között éveknek kell eltelniük, ráadásul a második házassághoz illő kikérni az első feleség hozzájárulását.

Azár Haidri kezdetben hallani sem akart arról, hogy elvegye a huszonnyolc éves Humaira Kászimot, akivel - a két család döntése nyomán - kisgyerek koruk óta jegyesek. Ragaszkodott ahhoz, hogy Rumána Aszlám legyen a felesége, akibe szerelmes lett. Tervét azonban értetlenséggel fogadták egyes hozzátartozói, és fennállt annak veszélye, hogy családja menthetetlenül kettészakad.

"Úgyhogy szándékomban áll mindkettőjüket nőül venni - közölte a hét végén a férfi. - Szerencsére ajánlatomra mindketten igent mondtak".

A két mennyasszony jó megoldásnak tekinti a kompromisszumot. Mint mondták, úgy akarnak élni a férfi oldalán, mint két testvér vagy jó barát.

Több pakisztáni tévéállomás is jelezte, hogy a szertartásokat élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában