Ország-világ

2010.10.08. 19:00

Kétmilliárd forint borászati fejlesztésekre

Új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására írt ki pályázatot, kétmilliárd forint értékben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A vissza nem térítendő támogatással a vidékfejlesztési tárca a vállalkozások teljesítményét kívánja javítani. A kétmilliárd forintos keretre október 16. és 2011. március 31. között lehet pályázni. A kérelmeket postai úton lehet az MVH-hoz benyújtani a www.mvh.gov.hu honlapon található borászati gépkatalógus gépeire.

A támogatást az a gazdálkodó veheti igénybe, aki a berendezését ez év szeptember 25-ét követően vásárolta meg, és a vételárat a kérelem beadásáig teljes egészében kifizette.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó értékének 30 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka.

Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 400 millió forintnál. A 2010/2011. borpiaci évben erre a jogcímre 7.500.000 euró, azaz mintegy 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezen a keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a 2011/2012. borpiaci évre, és azok az új időszak elsőként benyújtott igényléseinek minősülnek.

Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több gépre is vonatkozhat. A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el a helyszíni ellenőrzés elvégzését követően - tartalmazza a minisztériumi tájékoztatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában