Ország-világ

2011.03.05. 17:59

Makay Zsolt maradt az MDF elnöke

Budapest - Több mint 90 százalékos szavazati aránnyal Makay Zsolt maradt a Magyar Demokrata Fórum elnöke, illetve a párt névváltásának köszönhetően ő lett a jogutód, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség elnöke.

A párt szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy az MDF történetében ilyen nagy aránnyal még nem választottak elnököt. Az Országos Gyűlés a teljes tisztújítás során megválasztotta az új elnökségét is. Így az elnökség tagja lett Farkas Beáta, Viniczai Tibor, Joó Szabolcs, Horváth István Attila, Jagarics Ferenc, Gyüre Lajos, Lakatos Tibor, Zsíros László. Az elnökség tagja lesz még Szabó József, akit az Országos Választmány kooptál.

Az Országos Gyűlés döntött a párt nevének megváltoztatásáról is. A küldöttek több mint 75 százaléka végül titkos szavazással úgy döntött, hogy elfogadja az elnökség névváltoztatási javaslatát, és így a jövőben Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven kíván politizálni. A Demokrata Közösség ugyanakkor minden tekintetben az MDF jogutódjának tekinti magát, és biztosítja a név jogi védelmét.

Címkék#MDF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában