Ország-világ

2011.10.31. 17:11

Az amerikai gyerekek ötöde szegénységben él

Egy friss jelentés elszomorító képet mutat Amerikáról: a gyerekek ötöde - 14,7 millió - szegénységben él.

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

A legtöbb gyerek Nevada államban él nagyon rossz anyagi körülmények között, itt a legmagasabb a munkanélküliségi ráta.

A szegénységben élő gyermekes családok 13 százaléka hajlék nélküli. A válság miatt eladósodtak, és elveszítették otthonukat. A hajlék nélkül maradt családokban csecsemők és kamaszok egyaránt nevelkednek.

Amerikai szakértők a recesszió hatását vizsgálták az amerikai gyermekekre. Az eredmény elszomorító, a gyerekek ötöde ugyanis nem csupán szegénységben él, nem eszik rendszeresen, nem tud szórakozni, de élete későbbi lehetőségeivel sem tud élni: nem tud egyetemre járni, jó végzettséget szerezni, és ennek következtében nem tud jó álláshoz jutni sem.

A szegénységben élő utódoknak nagyon nehéz felemelkedni a társadalmi ranglétrán, s ha sikerül is, életük igen küzdelmes.

Kutatók rámutattak arra is: a szegény családok gyakrabban költöznek, igyekeznek ugyanis munkát találni, és ha az egyik városban nem tudnak megélni, mennek tovább.

Emiatt a gyerekek a tanulmányaikat állandóan megszakítják, hogy később egy másik városban, másik iskolában folytassák. Mivel ezt a mintát látják maguk előtt, felnőttként gyakran váltanak ők maguk is munkahelyet - amennyiben el tudnak helyezkedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában