Ország-világ

2011.10.28. 16:14

Előzetesben a kuruzsló: fogorvosnak adta ki magát

Előzetes letartóztatásba helyezte a kuruzslással gyanúsított, orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikust.

Előzetes letartóztatásba helyezte a kuruzslással gyanúsított, orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikust, annak asszisztensnőjével szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Székesfehérvári Városi Bíróság pénteken - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az 55 éves férfi évek óta végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amelyeket csak diplomás orvos végezhet; széles pacientúrája volt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelzése alapján két hónapja indított nyomozást a férfi ellen, s a gyanúsítottat kedd délután összehangolt akció keretében, a rendelőjében fogták el. Elfogták 31 éves asszisztensnőjét is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak.

A férfi házában a szakfelügyeletet ellátó főorvosok jelenlétében tartott, ötórás házkutatás során lefoglaltak egy kompletten felszerelt fogorvosi rendelőt, valamint számos fogászati eszközt és okirati bizonyítékot.

A nyomozás során vizsgálják a fogászati beavatkozások során használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalát, s ellenőrzést végeznek az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatással kapcsolatban is.

A jogszabály szerint azt, aki "a kuruzslást orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével " követi el, három évig tartó szabadságvesztéssel büntethetik. Aki pedig jogosulatlanul vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, az vétséget követ el, s egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában