Ország-világ

2012.05.09. 16:57

Barroso: a stabilitási paktumot nem lehet újratárgyalni

Jose Manuel Barroso kiállt a költségvetési szigort és adósságcsökkentést előíró stabilitási paktum újratárgyalása ellen.

Az Európai Bizottság elnöke szerdán egy brüsszeli vitafórumon határozott nemmel válaszolt a stabilitási paktum esetleges felpuhítására vonatkozó kérdésre. Hozzátette azonban, hogy nyitott egy olyan politikai megállapodás előtt, amely a takarékossági politikát növekedésösztönző intézkedésekkel egészíti ki. Hasonlóan foglalt állást Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is.

Ugyanezen a fórumon Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szintén azt hangsúlyozta, hogy lankadatlanul folytatni kell a költségvetési deficit és az államadósság elleni harcot.

"A reformokra szükség van, Európával vagy nélküle. 15 százalékos költségvetési deficit és 160 százalékos GDP-arányos államadósság az EU-ban és az EU-n kívül is elfogadhatatlan - mondta van Rompuy, anélkül, hogy megnevezte volna Görögországot.

Címkék#EU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában