Ország-világ

2012.08.25. 19:26

Dunaföldváron avatták az Új Magyar Gárda újoncait

Dunaföldváron avatták fel az Új Magyar Gárda újoncait szombat délelőtt: a rendőrök a Tolna megyei településen körülbelül ötven embert igazoltattak.

MTI

Az MTI értesülése szerint Dunaföldváron avatták fel az Új Magyar Gárda újoncait szombat délelőtt; a rendőrök a Tolna megyei településen körülbelül ötven embert igazoltattak. A rendőrség ugyanakkor műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, ahol értesülésük szerint be nem jelentett rendezvényt akartak tartani.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika azt közölte, hogy "bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében" nyilvánította műveleti területté a települést; a rendőrök szombaton nulla órától korlátozták a bejutást a községbe. A korlátozás délután három órakor ért véget.

Az MTI megbízható forrásból úgy értesült, hogy az Új Magyar Gárda Dunaföldváron, az egykori lőtér területén rendezte meg az avatást.
[namelink name="Garamvölgyi László"], az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésre azt közölte, Dunaföldváron, egy magánterületen tartottak rendezvényt, a rendőrök ott 50 embert igazoltattak.

Arra kérdésre, hány rendőr vett részt a településen az intézkedésben, azt mondta, a "szükséges" számban jelentek meg.

Az MTI úgy értesült, Dunaföldváron, a gárdatagok avatási helyszínének közelében nemcsak igazoltattak, hanem több bírságot is kiróttak közlekedési szabálysértés miatt.

[namelink name="Király Balázs"], a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hétfőn közleményben adnak tájékoztatást a Dunaföldváron történtekről.

[namelink name="Bencze János"], a Jobbik Tolna megyei elnöke az MTI-nek azt mondta: nincs tudomása az eseményről, mivel a Jobbiknak semmi köze az Új Magyar Gárdához.

Garamvölgyi László az MTI megkeresésére azt közölte, azért mentek Csókakőre, mert arról volt információja a megyei rendőr-főkapitányságnak, hogy ott a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, be nem jelentett rendezvényt akarnak tartani.

Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, "felesleges bujkálni", hiszen a Hősök terén meg lehet tartani a rendezvényt, miután a bíróság azt engedélyezte.

A jogerősen betiltott Magyar Gárda megalakulásának ötödik évfordulójáról megemlékező rendezvényt tartottak a fővárosban, a Hősök terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában