Ország-világ

2012.10.20. 08:58

Erőszakos tüntetések Panamában, meghalt egy kilencéves kisfiú

Erőszakos tüntetések robbantak ki az új földtörvény miatt, amely engedélyezi az állami földek eladását a Panama-csatorna melletti szabadkereskedelmi övezetben

MTI

Három ember, köztük egy kilencéves kisfiú halt meg pénteken egy panamai kikötővárosban, amikor erőszakos tüntetések robbantak ki az új földtörvény miatt, amely engedélyezi az állami földek eladását a Panama-csatorna melletti szabadkereskedelmi övezetben - jelentette a helyi média.

Panama második legnagyobb városában, Colónban harmadik napja tüntetnek a parlament által pénteken elfogadott, és Ricardo Martinelli államfő által néhány órára rá szentesített törvény miatt. Pénteken több százan tiltakoztak a városban, a tüntetők autógumikat égettek, megdobálták a rendőröket, és lövéseket is leadtak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, és könnygázt vetettek be a tömeg ellen.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a zavargásokban három rendőrt is meglőttek. Egy kisfiút a mellkasán ért halálos lövés, de nem a rendőrségnél rendszeresített lövedék találta el a hatóságok állítása szerint. A helyi média szerint három ember halt meg a tüntetések során, és 16-an megsebesültek, illetve 40 embert őrizetbe vettek. A rendőrség mindezt nem erősítette meg.

A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a városban.

A kormány azért kívánja eladni a földeket, mert arra számít, hogy ebből több bevétele származik majd, mint a bérbeadástól. A szabadkereskedelmi övezetben mintegy kétezer cég bérel állami földeket, harmincezer embernek adva munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában