Ország-világ

2013.06.24. 13:40

Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

Az ellenzéki párt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez.

MTI

A Demokratikus Koalíció levélben fordul [namelink name="Tarlós István"] főpolgármesterhez azt kezdeményezve, hogy a Fővárosi Közgyűlés nevezzen el közterületet a közelmúltban elhunyt Horn Gyuláról.

Javaslatukat azzal indokolják, hogy a volt miniszterelnök a rendszerváltozás megkerülhetetlen alakja, akinek a nevéhez a vasfüggöny szimbolikus átvágásától a keletnémet menekültek kiengedéséig, a szovjet csapatok kivonásáról szóló eredményes tárgyalástól a magyar NATO-tagság fölvetéséig a demokratikus átmenet számos mozzanata fűződik. Magyarország nyugati orientációjáért dolgozott, elkötelezett híve volt a demokratikus jogállamnak, és "bár sosem szerette meg, tulajdon árnyékát átlépve megértette, hogy a szociális piacgazdaságnak becézett kapitalizmusnak nincs alternatívája" - írták.

Hozzátették, hogy a németországi Wertheimben a Németország újraegyesítésében szerzett érdemeiért már neveztek el utcát Horn Gyuláról.
[namelink name="Horn Gyula"] volt miniszterelnök életének 81. évében múlt hét szerdán hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában