Ország-világ

2014.04.02. 16:27

Zuschlag: a baloldali összefogás politikusai sokáig ˝rugdosták egymást˝

Az Összefogás Párt "tényfeltáró fórumára" meghívták Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Szigetvári Viktort is, ám ők nem jelentek meg, de a Párt kirakta az őket mintázó bábukat.

MTI

[namelink name="Zuschlag János"] csalás miatt elítélt, börtönbüntetéséből tavaly szeptemberben szabadult volt szocialista politikus szerint a baloldali összefogásban azok a politikusok alkotnak egy csapatot, akik hosszú éveken keresztül "rugdosták" egymást. A volt országgyűlési képviselő erről szerdán Budapesten, az Összefogás Párt "tényfeltáró fórumán" beszélt.

A volt politikus szerint őszöd is csak az MSZP-ben történhetett meg, vagyis hogy a miniszterelnökkel régóta viaskodó ellenlábasai kiadnak egy hangfelvételt anélkül, hogy felfognák annak következményeit. Mint mondta, vannak olyan hangfelvételek, amelyek bepillantást engednek az MSZP működésébe, és megvilágítják azt, hogy [namelink name="Gyurcsány Ferenc"] tisztában volt azzal, hogy kiszivárogtatták az anyagot. Szerinte ezt az információt megtartotta magának, hogy azzal saját pártbeli ellenfeleit sakkban tudja tartani.

Zuschlag János Gyurcsány Ferencet a magánbeszélgetésekben is agresszív, kemény embernek írta le, akinek nem nagyon voltak barátai. Hozzátette: számtalan alkalommal tanúja volt megalázó megbeszélgetéseknek, amelyet Gyurcsány Ferenc [namelink name="Mesterházy Attila"] jelenlegi MSZP-elnökkel folytatott.

Az azt firtató kérdésre, honnan származhat egy párt feketekasszája, Zuschlag János közölte, egyik formája, amikor a jó kapcsolatért önként befizetnek pénzeket vállalkozók, másik pedig hogy ha mindenféle gazdasági tevékenységből, üzletekből, beruházásokból pályázatokból visszajönnek a pénzek.

Arra a kérdésre tudja-e, bizonyítani állításait, Zuschlag János azt mondta, nincs fotója az MSZMP feliratos széfről, de mint mondta, baloldali politikus nem jelentette fel az általa elmondottak miatt.

A fórumra meghívták Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Szigetvári Viktort is, ám ők nem jelentek meg, az Összefogás Párt azonban kirakta az őket mintázó bábukat. Zuschlag János saját ügyét úgy értékelte: "volt egy olyan történet, amiben én még elkapható voltam, a fölöttem levők nem voltak elkaphatók". Arra a kérdésre, hogy a felette levők ott vannak-e a fórumon, azt mondta, ha a jelenlét bábút jelent, akkor igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában