Ország-világ

2014.10.05. 00:04

Tóbiás: nincs erős önkormányzat, ha 4 millió ember szegény

Ma ez a csoport képviselet, biztonságérzet és partnerség nélkül maradt - mondta az MSZP elnöke.

Az MSZP elnöke szerint nincs erős önkormányzat, nincs erős Magyarország, ha négymillió ember él mélyszegénységben.

[namelink name="Tóbiás József"] szombaton Pápán, a párt lakossági fóruma előtt azt mondta: "ma ez a csoport képviselet, biztonságérzet és partnerség nélkül maradt".

Szavai szerint az önkormányzatoknak azt a szerepet kell vállalniuk, hogy a kormányzat döntéseinek következtében kialakult társadalmi feszültségek kezelői, orvoslói legyenek.

A pártelnök szerint az MSZP jelöltjei és szövetségesei már ellenzékben is igazolnák, hogy képesek társadalmi partnerséget kínálva 2018-ban leváltani a jelenlegi kormányzatot.

Tóbiás József egy nemzetközi intézet magyar társadalomról szóló, pénteken közzétett jelentését idézte: 620 ezer gyermek él ma Magyarországon penészes, dohos lakásokban, 170 ezer gyermek nem ismeri a zuhanyzót és a fürdőkádat, és 300 ezer gyermeknek nincs biztosítva a napi étkezés.

"Hallva a kormányzat kommunikációját, sokkal jobban áll ez az ország, mint hogy megengedhetné magának, hogy egyetlenegy gyermek is éhezzen" - jelentette ki a pártelnök.

A sajtótájékoztatón az MSZP megyei önkormányzati listájának második helyén induló Pál Béla azt mondta, hogy a térségben most átadott fejlesztések jelentős része még 2006 és 2010 között kezdődött meg, amikor a regionális fejlesztési tanács elnökeként maga is közreműködött abban, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen Pápára.

Elképzeléseik közt kiemelte, szeretnék elérni, hogy a jövőben még több munkahely teremtődjön, és jobb egészségügyi ellátást kapjanak a megyében élők. Fontosnak nevezte a 8-as főút és a rá vezető utak korszerűsítését, a lakóépületek és közintézmények energiatakarékos megújítását, illetve az oktatás megerősítését.

Az MSZP-Együtt-PM által támogatott [namelink name="Grőber Attila"] polgármesterjelölt kiemelte, hogy a város megújításához apró lépésekkel lehet eljutni, ezért olyan célokat tűztek ki, amelyek a következő időszakban megvalósíthatók. Jelezte: keddre nyilvános vitára hívta ki a város jelenlegi vezetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában