Ország-világ

2016.06.30. 18:42

Kínaiak verekedtek össze olasz rendőrökkel Firenze külvárosában

Őrizetbe vettek két kínait az olasz hatóságok csütörtökön a Firenze külvárosában levő Sesto Fiorentinóban, miután egy kínai munkásokkal teli hangárban tartott egészségügyi ellenőrzés miatt a feldühödött kínai bevándorlók rátámadtak az olasz rendőrökre.

Heten sérültek meg, köztük három olasz rendőr. Két kínai férfit vettek őrizetbe: egyikük a hangár tulajdonosa, a másik pedig lezárta az ipari épület bejáratait, és nem engedte be a helyszínre siető mentőautókat. 


Sesto Fiorentino egyik gyárépületében a firenzei közegészségügyi szolgálat tartott ellenőrzést, ahol ötven kínai vállalkozás van bejelentve. A kínai munkásokkal teli hangárban feszültséget teremtett a hatóság és a rendőrök kiérkezése. A rendőrség tájékoztatása szerint a kínaiak rájuk támadtak, kövekkel és minden kezük ügyébe kerülő tárggyal dobálták őket. A hangár bejáratait is lezárták. A kínaiak beszámolói szerint az olasz rendőrök földre löktek egy idős férfit karján egy tíz hónapos kisgyermekkel.


A hangárban és kívül összegyűlt mintegy félezres tömeget az olasz rohamrendőrség oszlatta fel. A kínaiak a kínai himnuszt énekelték, és a kínai zászlót lobogtatták. A firenzei kínai konzul közvetítése segített a rend helyreállításában.       


Firenze és Prato városa közötti térségben - Olaszország textilipari körzetében - él a több mint kétszázhatvan ezresre becsült Olaszország kínai közösség nagy része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában