Ország-világ

2016.06.22. 13:38

Vak komondor: Balogh lemondott a polgármesterségről

Lemondott polgármesteri tisztségéről Balogh József, Fülöpháza exfideszes polgármestere, akit súlyos testi sértés vádjával másodfokon is elítélt a bíróság, az első ítéletet szigorítva 10 hónap szabadságvesztésre, 2 évre felfüggesztve.

A feleségét durván bántalmazó politikus az ítélet estéjén, írásban küldte meg lemondó nyilatkozatát a képviselő-testületnek, tudta meg az Index. A lemondás a benyújtás napjától hatályos.


Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Kecskeméti Törvényszék kedden súlyosbította a Balogh ügyében hozott elsőfokú ítéletet, ami még csak pénzbüntetésről szólt. Arról is határoztak, hogy Balogh nem maradhat polgármester. A volt fideszes országgyűlési képviselő nem jelent meg a tárgyaláson, ő és párja – az ügy sértettje, Terike – közös beadványban azzal indokolta a távolmaradást, hogy az eljárás megviselte családjukat.


Balogh szerette volna megtartani a polgármesteri székét, védője az elsőfokú ítélethirdetés előtt azt kérte: ha netán felfüggesztett szabadságvesztést szabnának ki rá, részesítsék előzetes mentesítésben, ami lehetővé tette volna, hogy Balogh a méltatlansági szabály ellenére posztján maradjon. A másodfokú, jogerős ítélet indoklásakor a bíró azonban azt mondta: Balogh nem érdemes az előzetes mentesítésre, mert olyan sok volt a súlyosító körülmény. (24.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában