Ország-világ

2016.11.07. 12:55

Leonardo DiCaprio: Nyakunkon a vég

Az Oscar-díjas színész a klímaváltozás problémáját járja körül legújabb, az Özönvíz előtt c. dokumentumfilmjében, amit most már magyar szinkronnal is végig lehet nézni a National Geographic jóvoltából.

Az Özönvíz előtt c. dokumentumfilmben nem hősszerelmest alakít, hanem riportert, aki Barack Obamától kezdve Bill Clintonon, Ferenc pápán,  az ENSZ főtitkárán át a NASA vezető kutatóiig mindenkit megkérdez arról, mit lehetne tenni Földünk jövőjéért - írja a Lemon.hu.


Leonardo DiCaprio a film elején elmondja: ő egy színész: az a munkája, hogy fiktív karakterek bőrében old meg fiktív problémákat filmekben. A klímaváltozás azonban nem fiktív probléma. Egyre csak rosszabb és rosszabb a helyzet az éghajlatváltozással kapcsolatban, amit a színész egészen kétségbeejtőnek gondol. Hogyan zsákmányolja ki az ember a természetet, hogyan írt ki fajokat, és hogyan lepi el szeméttel az egész bolygót… többek között erről szól az Özönvíz előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában