Ország-világ

2017.08.21. 08:38

Bojkottálják a kormánypártok a lex Ceu és a kilakoltatások leállítása ügyében összehívott rendkívüli országgyűlést

Az Országgyűlés összehívását az MSZP kezdeményezte a felsőoktatási törvény eltörlése érdekében, majd az LMP egészítette ki a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célzó indítványával.

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés.


Az MSZP "a lex CEU" néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében tett javaslatot a plénum összehívására, majd a tervezett napirendet az LMP kiegészítette a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célzó indítványával.


A rendkívüli ülést negyven ellenzéki képviselő - az MSZP- és az LMP-frakció tagjai mellett a függetlenek - támogatták aláírásukkal.

   

 Az ülés kormánypárti nyilatkozatok alapján a fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt várhatóan nem lesz határozatképes, így csak a napirend előtti felszólalások hangzanak majd el.


Az mno.hu arról számolt be, hogy A fideszes Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztosa, valamint Hollik István KDNP-s képviselő magyarázata szerint a meghirdetett témák nem aktuálisak, a kezdeményezés célja Soros György egyetemének védelmezése, ezért nem vesznek részt a kormánypárti politikusok az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában