Ország-világ

2017.10.19. 18:57

48 órás eltűnésre buzdít egy újabb őrült kihívás

Korábban már volt hasonló őrültség, amely Nyugat-Európában terjedt.

munkatársunktól

Egy újabb aggasztó játék ütötte fel a fejét a Facebookon - írja az Independent. Fiatalokat, gyerekeket ösztönöznek arra, hogy két napra tűnjenek el. 


A vírusként terjedő kihívásban résztvevők pontokat kapnak minden egyes olyan közösségi médiában történő megjelenésért, amely az eltűnésükről szól. 


Ehhez kísértetiesen hasonló kihívás volt a 72 órás kihívás, amely évekkel ezelőtt terjedt Nyugat-Európában. A fiataloknak abban a kihívásban 72 órára kellett eltűnni.


A lap egy nőt idéz, akinek a gyermeke több másik fiatallal együtt eltűnt, 55 órával később találtak rájuk.


"Rettegettem attól, hogy meghaltak, vagy megerőszakolták őket, emberkereskedők áldozatává váltak" - mondta -. "Ezek a gyerekek azt hiszik, hogy amit csináltak, az vicces. Egyetlen pillanatra sem fogta el őket a bűntudat. Amikor a rendőrség hazavitte őket, a legfontosabb dolguk az volt, hogy szelfiket készítsenek.


A nő rémisztőnek nevezte, hogy a 14 éves gyermeke nem fogta fel a tettének a súlyát. 


Később derült ki, hogy a gyerekek a 48 órás eltűnéses kihívásban vettek részt. 

A közösségi média és a Facebook különösen hatékonyan termeli ki az őrült kihívásokat. 


Nemrég a ragasztószalagos kihívás szedte áldozatait - az ártatlannak tűnő kihívásban egy fiatal szemsérülést szenvedett, miközben szabadulni próbált. 


A fahéjas kihívás lényege, hogy az emberek köhögnek és fuldokolnak, miközben egy kanálnyi fahéjat próbálnak lenyelni. Egy orvos arra figyelmeztetett, hogy az anyag maró hatása a tüdő összeomlásához vezethet. 


A jeges-sós kihívás során az embereknek jeget és sót kellett a zárt öklükben tartani, a győztes az lett, aki a leghosszabb ideig a kezében tudta tartani ezeket. A jég és a só azonban így együtt súlyos sérüléshez vezethet, másod-, vagy akár harmadfokú égési sérüléseket okozhat.

Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában