Kormányfői útmutatás

2020.01.09. 15:25

Lázár Jánosnak az a dolga, hogy szerezze vissza Hódmezővásárhelyt

Évindító sajtótájékoztatón Orbán Viktor ehhez azt is hozzátette: ennek a feladatnak az elvégzéséhez ő minden segítséget megad neki.

Egy kérdésre válaszolva, ami azt firtatta, hogy fideszes politikusok fogalmaztak meg kritikát az elmúlt időszakban a kormánnyal kapcsolatban,

a kormányfő elmondta, hogy számít Navracsics Tibor munkájára a jövőben is. Különös tekintettel arra, hogy ő veszprémi, Veszprém pedig európai kulturális főváros lesz.

Ráadásul Navracsics az egyetlen olyan Fidesz-tag, aki tagja volt az Európai Bizottságnak – tette hozzá Orbán Viktor.

Lázár Jánossal kapcsolatban azt mondta Orbán Viktor, az ő feladata az, hogy visszaszerezze Hódmezővásárhelyt, és ehhez minden segítséget megad neki.

Stumpf Istvánról pedig azt mondta, különösen tiszteli, mert nemcsak barátjának tekinti, hanem tanár-diák viszony is volt közöttük, gyakran kikéri a véleményét.

A kormány vissza fog térni a korábbi politikai stílusához

Orbán Viktor igazat ad azoknak, akik szerint a Fidesz politizálása az elmúlt két évben harciasabb volt, mint korábban, de arra emlékeztetett, hogy ez egy kétéves, folyamatos kampány része volt.

A kampánynak vége, vissza kell térni a korábbi politikához, újra kell például indítani a nemzeti konzultációkat

- mondta.

Úgy fogalmazott,

túl hosszú volt a politikai kampány, küzdelmes, harci, konfrontatív időszak, ezt az emberek nem szeretik, nehezen viselik, „én sem örülök neki”.

Hozzátette, ezt az időszakot le kell zárni, vissza kell térni a konzultációkhoz, amelyekből a miniszterelnök legalább kettőt tervez 2020-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában