korszerűsítések

2020.05.10. 12:26

Mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat

A húsz új gépkocsival a mentőszolgálat csaknem teljes flottája megújult.

Budapest, 2020. május 10. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója a mentők napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz új mentőautót adtak át a szolgálat Markó utcai székházában 2020. május 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat, vasárnap 20 új mentőautó került a szolgálat állományába.

A mentők napján, a mentőszolgálat budapesti, Markó utcai központjában tartott ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelte: az elmúlt években majdnem ezer új mentőautót szereztek be, ezzel csaknem a mentőszolgálat teljes flottája megújult.

A kormány elkötelezett, hogy korszerű legyen a mentőszolgálat – közölte a miniszter, aki arra is kitért, hogy az elmúlt évek fejlesztései nyomán jelenleg összesen 255 mentőállomás van, 107-et felújítottak, 21 pedig felújításra vár.

Hozzátette: modernizálták a mentők eszközparkját is. Az elmúlt években beszereztek többek között navigációs berendezéseket, 300 defibrillátort, 150 lélegeztetőgépet. A mentők olyan feltételek között végezhetik munkájukat, ami a kor színvonalának megfelelő – hangsúlyozta a miniszter.

Kásler Miklós kiemelte: a magyar kormány köszöni a mentők munkáját, a nemzet pedig hálás érte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a mentők napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz új mentőautót adtak át a szolgálat Markó utcai székházában 2020. május 10-én.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója elmondta: az új autók beszerzésével 4,7 év lett a használatban lévő autóik átlagéletkora, ami Európában is egyedülálló.

Kiemelte: a mentőszolgálatnál óriási fejlesztések voltak az elmúlt években. Csak 2017 óta mintegy 410 új mentőautó állt szolgálatba. Nemrég jelentették be a miniszterrel a legnagyobb eszközbeszerzést, rá néhány hónapra újabb mentőautókat kaptak, most pedig – a koronavírus-járvány ellenére – ismét új mentőautókat avathatnak.

Csató Gábor szólt arról is, hogy a mentőszolgálat elmúlt 133 éves történetében még nem találkoztak ilyen járvánnyal. Mintegy 15 ezer koronavírus-gyanús, vagy -fertőzött betegnek nyújtottak segítséget a mentők, majdnem 410 ezer kilométert tettek meg a koronavírus kapcsán és több százezer védőfelszerelést használtak el, hogy a dolgozók és a betegek is biztonságban legyenek. A főigazgató megköszönte a mentőszolgálat valamennyi dolgozójának munkáját és a kormány támogatását is, amit a mentőszolgálatnak nyújt évről évre.

Csató Gábor azt mondta: az új mentőautók gyártása a koronavírus-járvány alatt sem állt le.

Az eseményen kiosztott háttéranyag szerint ebben az évben összesen 103 új mentőautó beszerzését tervezik.

Május 10. a mentők napja Magyarországon annak emlékére, hogy 1887-ben ezen a napon alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársainak köszönetet mondott közösségi oldalán Varga Judit igazságügyminiszter:

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő:

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár:

És Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő, kormánybiztos is:

https://www.facebook.com/zoltanspox/photos/a.404437369715250/1546446695514306/?type=3

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója a mentők napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyen húsz új mentőautót adtak át a szolgálat Markó utcai székházában 2020. május 10-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában