Korrekt tájékoztatás?

2020.06.16. 09:37

A külügyminiszter helyretette az RTL Klub riportját

A kereskedelmi csatorna riportja azt sugallta, hogy az állami bútorbeszerzésekre szánt pénzt a miniszterek dolgozószobáira költik.

A következő három évben közintézmények – így minisztériumok, kormányhivatalok, szociális intézmények – számára új irodabútorok beszerzését tervezi a kormány – adta hírül az RTL Klub hétfő este. A kereskedelmi csatorna riportjában azt kifogásolta, hogy erre 20 milliárd forintot költene a Pénzügyminisztériumhoz tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. A riport készítői azt is nehezményezik, hogy a kormánytagok dolgozószobáiról csak a saját stábjuk készíthet felvételeket.

„A riport elején rögtön az én székemet mutatták, mint titokzatos, exkluzív kivitelű bútordarab. Azt a széket, amely legalább 1998 óta van a külügyminiszteri irodában, az elmúlt 22 év alatt 8 ciklust szolgált végig, és nem is szándékozom lecserélni” – cáfolja meg az RTL Klub által sugallt narratívát közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki végül azt is megkérdezi a tévéadótól:

„Korrekt volt ez a tájékoztatás, RTL Klub?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában