Francia nemzeti ünnep

2020.07.14. 16:37

Orbán Viktor levelet írt Emmanuel Macronnak

A magyar-francia együttműködés felértékelődéséről írt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Emmanuel Macron államfőnek küldött a Francia Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

„A francia és a magyar két olyan szabadságszerető nemzet, amely az elődeitől örökségül kapott függetlenségét, önrendelkezését és szabadságát még a legnagyobb megpróbáltatások árnyékában sem adta föl” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejezte meggyőződését, hogy „közös értékeinken alapuló együttműködésünk különösen felértékelődik a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban, amikor tágabb hazánk, Európa boldogulása a tét”.

A magyar miniszterelnök ennek szellemében biztosította a francia államfőt arról, hogy a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésében és a közös európai célok megvalósításában Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására – közölte a sajtófőnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Emmanuel Macron francia államfő sajtónyilatkozatot tesznek Párizsban, az Elysée-palota kertjében 2019. október 11-én