vélemény

2020.09.11. 08:49

A vírustagadó egészségügyi véleményformálók emberéleteket veszélyeztetnek

Kásler Miklós közösségi oldalán úgy fogalmazott, elítéli ezt a magatartást.

Fotós: Koszticsák Szilárd

„Mélyen elítélem a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik. Magatartásuk méltatlan azokhoz az orvosokhoz és egészségügyi dolgozókhoz, akik hosszú hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában” – írta közösségi oldalán Kásler Miklós.

„A járvány első hullámának idején a magyar nemzet hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy a vírus ne szabadulhasson el. Ennek köszönhetően a számok kedvezően alakultak. Azonban az eredményesség magában hordozta a vírusszkeptikus hangok fellángolását is.

Éppen ezért újra és újra ki kell mondanunk, hogy az új típusú koronavírus nem egyszerű influenza, hanem az emberéletet kioltani képes kór, amelynek a veszélyességét, jelentőségét és egyáltalán létezését tagadni talán a legsúlyosabb morális bűn.

Az emberek életének védelmére esküt tevők felelőssége és kötelessége most egyértelműen az, hogy a nyilvánosság figyelmét minden lehetséges módon a járvánnyal szembeni védekezés fontosságára irányítsák” − hangsúlyozta.

„A hippokratészi eskü egyik, talán legfontosabb gondolatát még az ókorban így fogalmazták meg: salus aegroti suprema lex esto, vagyis a »beteg üdve a legfőbb törvény«. Ez a törvény pedig valamennyi egészségügyi dolgozót, orvos-miniszterként engem is, életünk végéig kötelez!” – zárta sorait a miniszter.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában