bűnügy

2021.02.01. 08:04

Negyedmilliárd forint kábítószert foglaltak le

Őrizetbe vettek két férfit, akitől negyedmilliárd forint értékű kábítószert foglaltak le Budapesten – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a police.hu oldalon.

A közlemény szerint nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között, ezért összehangolt akciót szerveztek péntekre.

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A nyomozók ekkor fogták el a két férfit, akiknek autójában 22 kilogramm marihuánát találtak.

A nyomozás során a rendőrök felderítették a többi, szintén eladásra szánt kábítószer deponálására szolgáló járművet és tárolóhelyet, ahonnan 59 kilogramm marihuánát, 2020 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le. A 36 és a 37 éves férfinél összesen 24 millió forint értékű eurót találtak – írták.

Kiemelték: a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű, magyarországi drogfogása.

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, egy 33 éves férfi, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült.

Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel. A férfi kézre kerítésére pénteken Baranya megyében jelentős rendőri erőt vontak össze. A férfi a szökéshez használt autóját – amelyet később a rendőrök megtaláltak – hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást a két férfit ellen, akiket kihallgattak, majd őrizetbe vettek. Az egyik férfi esetében letartóztatást, a másik esetében bűnügyi felügyeletet kezdeményezett a rendőrség – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában