pedagógusok oltása

2021.03.27. 18:43

Nem a tanárok, hanem a konfliktuskeresés a legfontosabb a PDSZ-nek

A szakszervezet kérései teljesültek, mégis a kormányt támadják és a tanárokat hangolják az iskolák nyitása ellen – hívja fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Budapest, 2021. február 2. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszédet mond az Értékteremtõ Közösségekért-díj átadásán a Miniszterelnökségen 2021. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát címmel írt bejegyzést közösségi oldalán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, amit az Origo szemlézett.

A miniszter azt írta, hogy február végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott. A PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint: ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nemcsak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt írta, hogy

a Kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásáról.

A már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19-én nyitnak az iskolák.

– Joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett. Ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek – írta Gulyás Gergely, aki hozzátette: sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak, és nem jutnak soron kívül oltáshoz.

A jövő nemzedékek oktatása és nevelése kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat.

Ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése.

A szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza, és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni.

Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos – zárta a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Borítókép: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában