előkészítés

2021.05.20. 11:38

Az EU-csúcs témáiról folytatott előzetes egyeztetést Orbán Viktor

A miniszterelnök az Európai Tanács elnökével, valamint a holland és a lett kormányfővel tárgyalt.

Az EU-csúcs témáiról egyeztetett Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével és uniós miniszterelnök kollégáival

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, valamint a holland és a lett kormányfővel tárgyalt a jövő heti brüsszeli EU-csúcs előkészítése keretében – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A videokonferencián áttekintették a május 24-25-i uniós csúcstalálkozó témáit; a klímapolitika területén a nemzeti kibocsátás-csökkentési célokkal kapcsolatos nyitott kérdéseket, a koronavírus-járvány terén pedig a vakcinaellátás, az oltási programok és a védettségi igazolások ügyét.

Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint beszéltek az EU-csúcs napirendjén szereplő külpolitikai kérdésekről is: az EU-Oroszország kapcsolatrendszer stratégiai megközelítéséről és a Brexit-megállapodások végrehajtásának állásáról.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő videokonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2021. május 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában