Bécsi látogatás

2021.05.28. 11:40

Az osztrák kancellárnál házalt Soros György fia

Úgy tűnik, a Soros-birodalom ismét aktivizálja magát Európában, legalábbis erről árulkodik az a fotó, amelyet Alexander Soros közölt a Twitter-oldalán. Soros György fia Bécsbe utazott, ahol Sebastian Kurz kancellárral találkozott. A bejegyzés szerint az ifjú trónörökös a Soros-egyetemről egyeztetett az osztrák politikussal.

„Jó visszajönni Bécsbe és újra találkozni Sebastian Kurz osztrák kancellárral. Megvitattuk a CEU bécsi otthonának kérdéseit, a Nyugat-Balkán európai perspektíváját és a Covid utáni helyreállítást” – írta Alexander Soros a közösségi oldalán a V4NA hírügynökség beszámolója szerint.

Good to be back in Vienna and meet again with Austrian Chancellor " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@sebastiankurz. We had a good discussion about @ceu’s home here in Vienna, a European perspective for the Western Balkans, and covid recovery. 🇦🇹 🇪🇺 pic.twitter.com/ek7JP2npdw

— Alexander Soros, PhD (@AlexanderSoros) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 26, 2021

Sorosék és Kurz kiváló kapcsolatot ápolnak. Tavaly az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián futottak össze, akkor Soros György is ott volt a találkozón. „Nagyon jó, hogy az apám és én meglátogattuk az osztrák kancellárt Münchenben, ahol beszélhettünk a CEU ausztriai működéséről, illetve az európai perspektíva fontosságáról a Nyugat-Balkánon” – írta akkor a Twitter-oldalán megosztott fotó mellé.

Great for my father and I too visit Austrian Chancellor " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@SebastianKurz in #Munich to discuss the future of the @ceu in #Austria and the importance of a European perspective for the Western Balkans. 🇦🇹 #weareceu #MSC2020 pic.twitter.com/5zhfoGAuWB

— Alexander Soros, PhD (@AlexanderSoros) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">February 17, 2020

2018-ban Kurz személyesen fogadta Sorost és fiát hivatalában, a találkozó témája pedig a CEU bécsi kampuszának megnyitása volt.

Ekkor a tőzsdespekuláns az osztrák oktatás- és tudományügyi miniszterrel, Heinz Fassmann-nal is találkozott, akivel olyan technikai kérdéseket beszéltek át, mint például a CEU-s diplomák akkreditálásának módja.

Bár a bécsi elit örvendetesnek találta a Soros-egyetem érkezését (az osztrák főváros baloldali vezetése még ki is tüntette a spekulánst, a Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését adták át neki), a polgárok között viszont sokan adtak hangot nemtetszésüknek kommentek formájában.

A Kurier című osztrák portál szemlézte is ezeket, többek között azt írták: „ez nem egy jó barátság”, „tartsák távol tőlünk ezt az ördögöt”, „miről tudott beszélni az emberiség ellenségével?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában