export is lesz

2021.06.05. 10:27

Argentínában és Szerbiában megkezdődött a Szputnyik V gyártása

Vlagyimir Putyin orosz elnök videolinken keresztül tekintette meg, amint a két országban beindul a tömeggyártás.

Argentínában és Szerbiában megkezdődött pénteken a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag gyártása – közölték orosz hírportálok.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videolinken keresztül tekintette meg, amint a két országban beindul a tömeggyártás.

Argentína és Szerbia eleinte a saját szükségleteinek kielégítésére fog előállítani oltóanyagot, a későbbiekben pedig exportál is belőle – tájékoztatott közleményében az orosz vakcinák menedzseléséért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Az Interfax hírügynökség idézte Marcelo Ruben Figueirast, az argentin Laboratorios Richmond gyógyszergyártó vállalat elnökét, aki pénteken a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumom azt mondta, hogy vállalata a remények szerint az idei év végére százmillió adag Szputnyik V vakcinát állít majd elő. Már épül az országban egy vakcinagyártó vállalat, és miután átadták, évente ötszázmillió adagot fognak gyártani Argentínában.

Az RTS belgrádi közszolgálat tévé híradása szerint Szerbiában a Torlak Intézetben kezdődött meg a Szputnyik V tömeggyártása, és várhatóan tíz napon belül már kapnak belőle a szerbiai oltópontok. Az RTS felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbia az első európai ország Oroszországon kívül, ahol gyártják már az orosz Gamaleja Intézet által kifejlesztett vakcinát.

Az oltóanyagot eddig a világ hatvanhat országában regisztrálták, engedélyeztetése folyamatban van az az Egészségügyi Világszervezetnél (WTO) és az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában