anyagi támogatás

2021.06.01. 10:46

Mától lehet pályázni a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjra (videó)

Jelenleg 17 tehetséges magyar fiatal tanul a világ legjobb egyetemein a kormány által biztosított #stipi ösztöndíjjal – mondta Novák Katalin.

A Nemzeti Tehetség Program és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány támogatásával a Nemzeti Tehetség Központ idén újból meghirdeti az egyedülálló Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a kiemelkedő tehetségek anyagi és szakmai támogatása, akik képességeik és tudásuk alapján esélyesek arra, hogy a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanuljanak – olvasható az Emberi Erőfforrások Minisztériumának közleményében.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj „B” komponensére a pályázatokat június 1. és 14. között lehet benyújtani. A programra azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt. A támogatás lehetővé teszi, hogy az ösztöndíjasok képességeiket optimális környezetben bontakoztassák ki, nemzetközi összevetésben is a lehető legkorszerűbb ismeretekhez jussanak hozzá, valamint a legmodernebb infrastrukturális feltételek mellett szerezhessék meg tudásukat és első diplomájukat. Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezheti, a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Fontos kritérium, hogy a fiatalok a benyújtás időpontjában már betöltsék 17. életévüket, de még ne töltsék be a 24.-et. A pályázatot 2021. június 14-ig, elektronikus úton lehet benyújtani a www.ntk.hu oldalon található online pályázatkezelő felület űrlapjának kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. A pályázatra vonatkozó részletes információk szintén elérhetők a honlapon. Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 412 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában