Újabb botrány

2021.07.11. 15:28

Letiltották Jakab Péter fájdalmas kornyikálását

A Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videóban énekelve üzent a választóknak, azonban az eredeti dal szerzője nem adott engedélyt erre.

Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szombaton a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben a Jobbik képviselőjelöltjének, Zágráb Nándornak a kíséretében fakadt dalra. Az eredeti dal szövegírója és előadója, Vörös István saját közösségi oldalán szólította fel a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, hogy törölje le a felvételt, mivel arra nem adott engedélyt – írja a Magyar Nemzet.

„Az eredeti, levédett Kié ez az ország című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok, mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg”

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta Vörös István, hozzátéve: „A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják és politikai felhangot adjanak neki.

Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!”

Tavaly hasonló esett meg Bíró Lászlóval, aki a Jobbik jelöltjeként indult a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókörzetében időközi választáson. A korábban a zsidókat tetűcsúszdásoknak nevező politikusjelölt akkor egy kampányvideót töltött fel közösségi oldalára, amelyben Geszti Péter és Dés László közös, Mi vagyunk a Grund című dala is elhangzik.

A két dalszerző akkor felháborítónak nevezte, hogy a baloldal rasszista jelöltje kampánycélra használja a szerzeményeiket.

Hollik: inkább induljon a Megasztárban

„Egy dal legális megszerzése lényegesen egyszerűbb, mint kormányozni, de Jakab Péternek még ez sem sikerült” – kommentálta az esetet közösségi oldalán a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István szerint

mindenki jobban járna,

hogy ha a Jobbik elnöke inkább egy zenei tehetségkutató műsorban, a Megasztárban indulna.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában