összetűzés

2021.07.31. 20:47

Több száz palesztin sebesültje volt a ciszjordániai tüntetéseknek

Legalább 270 palesztin sebesült meg pénteken a ciszjordániai tüntetéseken, összecsapva izraeli katonákkal – közölte a palesztin vörös félhold szervezete.

Ciszjordánia több településén tiltakoztak a palesztinok az izraeli telepespolitika ellen, és összetűztek a helyszínre vezényelt izraeli katonákkal. A sérültek zöme a katonák által bevetett könnygáz belélegzése miatt lett rosszul, mintegy ötvenen gumilövedékek, heten éles lövedék általi sebesüléseket szereztek.

A legtöbben a Náblusz melletti Bejta településen zajló tüntetéseken sebesültek meg. A palesztinok május óta rendszeresen tüntetnek ott egy zsidó telep létesítése ellen. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a mintegy 150 palesztinból álló tömeg kövekkel hajigálta a katonákat, és égő gumiabroncsokat gurított feléjük. A katonák tömegoszlató eszközök bevetésére kényszerültek, hogy megfékezzék őket.

A múlt héten ugyanezen a településen zajló tüntetéseken 320-an sebesültek meg, és két palesztin belehalt lőfegyver okozta sebesüléseibe.

Pénteken a délebbre fekvő Bejt Ommar településen is összetűzések robbantak ki egy húszéves palesztin temetésén, aki előző nap halt bele lőtt sebeibe egy ugyancsak lelőtt tizenkét éves palesztin fiú temetése után kirobbant összetűzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában