védeni a védhetetlent

2021.08.27. 18:44

Kocsis: a ti Gergőtök nem annyira a maga ura, mint ahogy azt képzelitek

Kocsis Máté büszke a gyermekvédelmi törvényre, Molnár Zsolt pedig nagyobb problémának tartja a gyermekszegénységet, mint az afgán menekültáradatot. A Fidesz frakcióvezetője és az MSZP pártigazgatója csapott össze a Tranzit fesztivál első vitájában.

Forrás: Kocsis Máté Facebook oldala

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője moderálta a beszélgetést, aki megjegyezte: még soha életében nem járt a Tranziton. A vita témája a nemzetbiztonság lett volna, ám egy sokkal időszerűbb ügy – az atlétikai vb megvétózása – kapcsán csaptak össze a képviselők – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely bejelentésére reagálva Kocsis Máté megjegyezte: ebben a témában ő jó helyzetben van, hisz „nem kell védenie a védhetetlent”, mint Molnár Zsolt.

„Ez Gyurcsány Ferenc ötlete volt, mert a ti Gergőtök nem annyira a maga ura, mint ahogy azt képzelitek. Jogi és diplomáciai értelemben őrültségnek tekinthető a döntése, semmilyen racionális politikai magyarázat nincs a mögött, hogy kétségbeesett fenyegetésbe kezdjen. Figyelemelterelésről van szó, Karácsony eltereli a főváros valódi gondjairól a figyelmet, arról, hogy rosszabb a közbiztonság, tele van szeméttel a város és a többi. Ezért fúrja az atlétikai vb-t”

– szögezte le.

Molnár Zsolt erre azzal kontrázott, hogy a kormány olyan helyzetet teremtett, melyben nem lehetett mást tenni, az 2álomgyilkosságért a magyar kormányt terheli a felelősség„. ”Karácsony korrekt módon elmondta, hogy milyen feltételek mellett lehetne megtartani, a jövőben, amikor magyar miniszterelnök lesz, majd számon lehet ezt kérni tőle„ – mondta Molnár.

Kocsis Máté szerint már rég eldöntötték azt, hogy Karácsony Gergely lesz a közös jelölt, az előválasztás csak az esetleges győzelem utáni helyezkedésről szól.

”Gyurcsány lett már úgy miniszterelnök, hogy hátba szúrta a miniszterelnökét, Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyeket reggelizik„

– summázta a véleményét.

Gyermekvédelmi törvény: erre a legbüszkébb

A műsorvezető megkérdezte Kocsis Mátét, mint a gyermekvédelmi törvény beterjesztőjét, hogy mennyire fontos mérföldkő ez a politikai pályafutása során, mire Kocsis azt felelte: ”a legbüszkébb erre vagyok az egész közéleti ténykedésemben.„

”Azt én sem gondoltam, hogy Manuel Neuer emiatt fogja felvenni a szivárványos karszalagot a meccseken. A törvény körüli vita jól megmutatja az európai viszonyokat, amivel meg kell küzdenünk.

Izzadtságszagú, gyerekes dolog, hogy homofóbtörvénynek nevezik, hisz a törvény arról szól, hogy mitől kell megóvni egy gyermeket ahhoz, hogy normális értékrend szerinti életet tudjon élni.

Az pedig hazugság, hogy beleszól emberek életébe, hiszen a 18 éven aluliakról szól, rájuk vonatkozik„ – mondta Kocsis Máté.

Molnár Zsolt válaszul elmondta, hogy azért nem szavazták meg a törvényt, mert összemosta a homoszexualitást a pedofíliával, és a Fidesz már észre kellene vegye, hogy ő megy szembe a forgalommal az autópályán, nem pedig Európa. ”A szocialista kormányok sokat tettek a gyermekvédelemért. A törvény sok mondata és gondolata helyes, de ezek nagy része már eleve szabályozva van, a törvénnyel csapda készült az ellenzéknek, vitát akartak ezzel generálni, azért került bele több vitatható mondat„ – mondta a szocialista politikus.

Kocsis Máté viszont arra emlékeztette a kollégáját, hogy

Európa több országában és az Egyesült Államokban is időnap előtt kezdik el traktálni a gyermekeket a koruknak nem megfelelő tartalommal, hatvan éves, nőnek öltözött férfiak járnak be az iskolába, hogy érzékenyítsék őket, és ezt nem tartja elfogadhatónak.

”Magyarországon nem akarjuk megvárni, hogy ilyen probléma legyen„ – mondta a frakcióvezető.

 

Amikor Kárász Róbert megkérdezte Molnár Zsolttól, hogy tulajdonképpen mi a pontos bajuk a törvénnyel, erre nem tudott egyenes választ mondani. Elismételte, hogy a Fidesz ezzel meg akarta osztani a magyar társadalmat, és indulatokat akart szítani. ”Ezek álproblémák, a magyar valóságot nem tükrözik vissza„ – mondta a politikus.

Pegazus-ügy: csak „vihar a biliben”

Vajon a legeslegnagyobb magyar botrány, vagy egy politikai blöff az állítólagos lehallgatások ügye? Ebben a kérdésben is összecsaptak a vitázók, és Molnár Zsolt szerint ez az ügy egész Európát, sőt a világot is megrázta. ”Minden nemzet a saját biztonsága érdekében alkalmaz ilyen szoftvereket, a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok Európa legjobbjai közé tartoznak, de amikor politikai célokat kénytelenek szolgálni, akkor bizonyára egy nagy botrányról beszélünk. Az a kérdés, hogy ez az adatszerzés helyesen, törvényesen zajlott-e, amit kétségesnek tartok, mert az indokok nem voltak elég erősek„ – mondta a politikus.

Kocsis Máté szerint az egész csak ”vihar a biliben„. ”A belügyminiszer minden érdemi fórumon elmondta, hogy nincs ilyen ügy. Mi a búbánatba hallgatná le bárki Széll Bernadett telefonját?

Ezen álhír fenntartása a baloldal aktuális politikai érdekeit szolgálja, különben is akkor volt utoljára ilyen megfigyelés, amikor a szocialisták kormányoztak, és a politikai ellenfeleik lejáratására használták a szolgálatokat„

– mondta a fideszes politikus.

Újra 2015-ben találhatjuk magunkat

Az afganisztáni helyzet miatt újabb migránsáradat érheti el Európát.

Az osztrákok már megmondták, hogy nem kérnek afgán menekülteket, de vajon mi lesz Magyarország álláspontja ez ügyben?

Molnár Zsolt nagyon csalódott abban, hogy hiábavaló volt az utóbbi 20 éves küszködés és az Afganisztánba belefektetett energia. ”Gyermekszegénység és a korrupció sokkal nagyobb kockázat, mint az afgán menekültek, akik nem ide akarnak jönni. Onnan menekülni fognak az emberek, de nem Magyarország lesz a célország, jó lenne ezt felismerni, még mielőtt újabb kerítéseket építenénk. Pontosan tudja mindenki, hogy ennek a problémának a felgerjesztése mire jó, ami különben sem fog nálunk jelentkezni. Azt világosan elmondom, hogy

mi nem szeretnénk illegális migrációt, kötelező betelepítési kvótát, de szerintem ez nincs jelen az ország első harminc problémája között„

– mondta a politikus.

Kocsis Máté ugyanakkor emlékeztette az MSZP-s politikust, hogy a saját pártja és szövetségesei nem azt gondolják, mint ő, és jó lenne ha erről elbeszélgetne velük. ”A törökökön sok múlik, hogy miként állnak a problémához.

Amikor migrációs hullámról beszélnek, akkor nem csak az afgánokról van szó, hisz sok környező országból fognak elindulni Európa felé, mert a helyzet alkalmat ad arra, hogy afgánnak vallják magukat„

– mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában