koronavírus

2021.09.17. 13:47

Kambodzsában megkezdték a 6 és 11 év közötti gyerekek oltását

A fertőzés még mindig terjed az országban, de üteme csökken a délkelet-ázsiai viszonylatban magasnak számító átoltottsági arány miatt.

A miniszterelnök unokáinak beoltásával kezdődött meg pénteken Kambodzsában a 6 és 11 év közötti gyerekek koronavírus elleni oltása.

A gyerekek oltási kampányát Hun Sen kormányfő nyitotta meg hivatalosan, miközben Facebook-oldalán és az állami televízióban is mutatták, ahogy az unokái, illetve a kormány más magas rangú tagjainak fiatal rokonai megkapják az oltást.

Azért döntöttek úgy, hogy a fiatalabb gyerekeket is beoltják, hogy a diákok és tanárok majd biztonságban térhessenek vissza az iskolába a több hónapos zárás után – mondta el a miniszterelnök.

Kambodzsában még nem jelentették be, hogy mikor nyithatnak újra az iskolák.

Az országban egy ideje már kaphatnak koronavírus elleni oltást a 12 évnél idősebb gyerekek. Hun Sen azt is közölte, hogy a hatóságok vizsgálják, el lehet-e kezdeni a 3 és 5 év közötti kisgyerekek beoltását.

Az oltási kampány februári kezdete óta a 17 milliós Kambodzsa lakosságának csaknem 72 százaléka kapott már legalább egy oltást. Az országban alapvetően a Sinovac és Sinopharm vakcinákat használják.

Hun Sen elmondta, fontolgatják, hogy a közeljövőben megnyitják a határokat a teljesen beoltott külföldi, elsősorban kínai turisták előtt.

A kormányfő szerint a Covid-19 betegséget okozó koronavírus-fertőzés még mindig terjed Kambodzsában, de a terjedés üteme csökken a délkelet-ázsiai viszonylatban magasnak számító átoltottsági arány miatt.

Pénteki adatok szerint az országban eddig 102 834 fertőzöttet regisztráltak, és 2089 ember halálát hozták összefüggésbe a világjárványt okozó SARS-CoV-2 vírussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában