saría

2021.09.25. 20:58

Sokkoló fotó: a tálibok holttestet akasztottak ki egy darura Herát főterén

A tálibok holttestet akasztottak ki egy darura a nyugat-afganisztáni Herát főterén – írta az AP hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva.

EDITORS NOTE: Graphic content / A dead body (top L) displayed in a public area is hanging on a crane in Herat on September 25, 2021, after Taliban killed four kidnappers during a shootout and hanged them, a senior official said. (Photo by - / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A téren gyógyszertárat működtető Vazir Ahmad Szeddiki elmondta, hogy a tálibok négy holttesttel érkeztek a térre, egyet felakasztottak ott, és négyet elszállítottak a város más részeibe, hogy ott tegyék közszemlére őket. Szeddiki szerint a tálibok kihirdették a téren, hogy rendőrök ölték meg őket, miután rajtakapták emberrabláson.

Nurruddin Turabi molla, a tálib mozgalom egyik alapítója, aki a huszonöt évvel ezelőtti tálib hatalom idején a szigorúan értelmezett iszlám törvények (saría) érvényesítésért felelős vezető volt, azt mondta a minap, hogy

a mozgalom ismét kivégzésekkel és kézlevágásokkal fogja büntetni a bűnelkövetőket, de valószínűleg nem fogja nyilvánosan végrehajtatni az ítéleteket.

A tálibok augusztus 15-én vonultak be Kabulba, majd bejelentették, hogy ők Afganisztán urai, és ellenőrzésük alá vonták az ország szinte teljes területét. A nemzetközi közösség figyeli azt, hogy ezúttal is olyan könyörtelenül, a nőket elnyomva fogják-e irányítani az országot, mint a kilencvenes évek végén, vagy enyhítenek a szigoron. A mozgalom vezetőinek világlátása mindenesetre továbbra is a mélyen konzervatív, függetlenül attól, hogy nem idegenkednek a legmodernebb táv- és adatközlési technológiát, például a mobiltelefonok igénybe vételétől.

Borítókép: A közszemlére tett halott Heratban 2021. szeptember 25-én, egyike a négy emberrablónak, akiket rendőrök lőttek le

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában