a dupláját kereshette, mint amennyit bevallott

2021.09.22. 11:26

Tovább titkolózik Karácsony az egyetemi fizetéséről

A budapesti Városházán továbbra is hárítanak.

Karácsony Gergely a jelek szerint továbbra sem hajlandó tisztázni, pontosan mikor és mennyit keresett, amíg a Budapesti Corvinus Egyetemen dolgozott. A Mediaworks Hírcentruma ma ismét megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt az ügyben, ám mint korábban, a Városházán ismét elhárították a kérdést, s azt javasolták: felvetésükkel forduljanak az egyetemhez – írja a Magyar Nemzet. Ezt meg is tették, vagyis sokáig már nem titkolózhat a főpolgármester.

Karácsony Gergely egyetemi, adjunktusi keresetének kérdése azután került a közvélemény érdeklődésének középpontjába, hogy nyilvánossá vált az Oktatási Hivatal vizsgálatának eredménye. A hivatal 32 oktatót érintő vizsgálódásában azt állapította meg, hogy csupán egyetlenegy személynél akadtak gondok, ő pedig – mint azt a Magyar Nemzet megírta – nem más, mint Karácsony Gergely. A hivatal szerint a főpolgármestert korábban úgy nevezték ki adjunktusnak, hogy ennek feltételei nem voltak meg. A történésekről a minap a Mediaworks Hírcentrumának riportere próbálta megismerni a baloldali politikus véleményét.

Ekkor Karácsony egyrészt ismét az őt alkalmazó Budapesti Corvinus Egyetemre mutogatott, másrészt megemlítette, hogy százezer forintért dolgozott. Azonban utóbbi megjegyzése erősen kérdéses. A Mediaworks Hírcentruma ugyanis úgy értesült, hogy Karácsony adjunktusként nem százezer, hanem 218 ezer forintot keresett. Az ellentmondás feloldásáért korábban már kerestük a Főpolgármesteri Hivatalt, de akkor is azt tanácsolták, forduljunk a Corvinushoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában