bevált

2021.10.28. 19:12

Iskola területén járőröző apák előzik meg az erőszakot egy amerikai városban

A szülők azt tervezik, hogy kezdeményezésüket mozgalommá terjesztik a település egész területén.

Megszűntek az erőszakos cselekmények egy louisianai középiskolában azóta, hogy apák egy csoportja kezdett járőrözni az intézményben, a szülők azt tervezik, hogy kezdeményezésüket mozgalommá terjesztik a település egész területén.

Az apák az után kezdtek járőrözni, hogy szeptemberben számos összecsapás volt a Shreveporti Southwood Középiskolában, ami mintegy két tucatnyi diák letartóztatásához vezetett – adta hírül a helyi lap.

Az egyik édesapa ekkor összehívta a szülőket, akik egy négyórás tanácskozáson tervet készítettek. „A találkozó végén kialakult apák egy csoportja, amely elhatározta, hogy bemegy az iskolába, járőrözik és körbe sétál, erős férfi jelenlétet mutatva az intézmény területén” – mondta Michael LaFitte, a tanácskozás kezdeményezője.

„Nem érdekel, mennyi idős vagy, mekkorára nőttél, ez arról szól, hogy látsz az iskolában egy férfit, egy pozitív férfiembert, egy apát, apádat vagy bárhogy is nevezed őt. Ez helyre rak és rendesen viselkedsz” – magyarázta.

Azóta a mintegy 40 apa minden reggel felváltva megjelenik az iskolában és járőrözik még a tanítás utáni időben is.

Megpróbálták felvenni a „nyugodt nagybácsi” szerepét a diákok felé. Azóta egyetlen összecsapás sem volt az iskolában – tette hozzá LaFitte.

Ez az egyik leghatékonyabb mentorprogram, amelyet láttam. Szeretnénk segíteni nekik kiterjeszteni nemcsak a település területére, hanem az egész országra – mondta Adrian Perkins, Shreveport polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában