reménytelen megtalálni

2021.11.07. 16:03

Felhagytak egy cápatámadás áldozatának keresésével Ausztráliában

Felhagyott vasárnap a nyugat-ausztráliai rendőrség egy eltűnt férfi keresésével, aki szemtanúk szerint cápatámadás áldozata lett Perth partjainál.

A tengerben úszó 57 éves kétgyermekes apa szombat délelőtt tűnt el a nyugat-ausztráliai nagyváros Port Beach nevű strandján, ahol az első jelentések szerint két cápa – egy nagy fehér és egy tigriscápa – támadt a fürdőzőkre.

A cápatámadás láttán két tinédzser csónakba pattant, hogy kikergesse a vízből a fürdőzőket. A rendőrség később nagyon bátornak, sőt hősiesnek nevezte a fiatalok viselkedését.

A hatóságok mentőhajókkal és helikopterekkel keresni kezdték az eltűnt férfit, de vasárnap felhagytak a reménytelennek ítélt mentőakcióval. A mentők találtak egy védőszemüveget, amelyről feltételezik, hogy az áldozaté volt.

A rendőrség későbbi közlése szerint nem több, hanem egyetlen 4 és fél méteres fehér cápa támadhatott a fürdőzőkre.

A Taronga Conservation Society Australia természetvédelmi szervezet adatai szerint idén eddig ez volt a 18. cápatámadás, és a második halálos kimenetelű. Szeptember 5-én a keleti parton, Új-Dél-Wales államban vesztette életét egy ember cápatámadásban.

Tavaly 26 cápatámadás történt Ausztráliában, ebből nyolc volt végzetes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában