Rágalmazás miatt

2022.01.07. 14:12

Bepereli a Nemzeti Népegészségügyi Központ Hadházy Ákost

Mint írják, az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag politikai haszonszerzésből született.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – derül ki az NNK közleményéből.

Mint írják, az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében az alábbiakat állítja: „Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt …”, és a bejegyzésben e mondatokat követően az országos tisztifőorvos fényképét közli.

Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság – hívta fel a figyelmet az NNK, hozzátéve: az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik.

Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése – szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt – lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti – olvasható a közleményben.

Az NNK szerint Hadházy Ákos ezzel a magatartással közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti.

A közlemény kijelenti: az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett.

Hozzáteszik: a Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos.

Borítókép: Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában