Ellentmondások sora

2022.01.23. 10:31

Elkésett a baloldal a népszavazással

Az elemző szerint az ellenzék elkönyvelte, hogy április 3-án nem tud népszavazást tartani, és a hibáztatásokkal csak megtéveszti a választóit.

A vonatkozó jogorvoslati határidők miatt április 3-án nem lehetséges megtartani a baloldal által a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazást – mondta a Nézőpont Intézet elemzője, Erdélyi Rezső Krisztián vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Ebben a két ügyben már nem lehet az országgyűlési választásokkal egyidőben népszavazást tartani, arról az időpontról már lecsúszott a baloldal

– tette hozzá.

Elmondta, amióta Karácsony Gergely részéről a népszavazási kezdeményezés felvetődött, az ellenzék azon van, hogy minél hamarabb megszerezze az aláírásokat. Ugyanakkor Karácsony Gergely több alkalommal is ellentmondásba keveredett az aláírásgyűjtés határidejével kapcsolatban, legutóbb az ATV-ben zavarodott bele állításaiba.

Erdélyi Rezső Krisztián felhívta a figyelmet arra, hogy az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan elindult az állami szervek, illetve a kormányzat folyamatos hibáztatása.

Véleménye szerint ebből az látszik, az ellenzék elkönyvelte, hogy április 3-án nem tud népszavazást tartani, és a hibáztatásokkal csak megtéveszti a választóit.

Borítókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában