Fontos kérdés

2022.01.29. 17:55

Orbán Viktor: békés megoldásra van szükség Ukrajna kapcsán

Orbán Viktor miniszterelnök a konzervatív pártvezetők január 28-29. között Madridban rendezett csúcstalálkozóján szombaton hangsúlyozta, hogy az ukrán-orosz konfliktus de-eszkalációjára és békés megoldására van szükség.

A magyar kormányfő a rendezvényt követően újságíróknak kifejtette: a találkozón a lengyel és a magyar politikusok hangsúlyozták a résztvevő pártvezetőknek, hogy habár az ukrán-orosz határon zajló események nincsenek közvetlen hatással azokra, akik Madridban élnek, 

de számunkra, akik Közép-Európában élünk, ez nagyon fontos kérdés.

Orbán Viktor elmondta: a csúcstalálkozó minden résztvevőjét arra kérte, hogy a békés megoldás és a konfliktus de-eszkalációja mellett foglaljon állást.

Orbán Viktor ennek kapcsán hozzátette, hogy egy új európai biztonsági rendszer fontos kérdés, de ennek kialakításában az európaiaknak valamilyen formában mindenképpen részt kell venniük.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy 

a brüsszeli klímapolitika kudarcot vallott. 

Úgy vélte, az az elképzelés, hogy az éghajlat megóvása érdekében fel kell emelni az energiaárakat, észszerűtlennek bizonyult. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem követi ezt a politikát, és leszögezte, meg kell akadályozni azt a brüsszeli tervet, hogy új adókat vessenek ki a gépkocsi- és a lakástulajdonosokra.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) nyilatkozik a sajtónak az európai konzervatív pártvezetők találkozóján Madridban 2022. január 29-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában