Álhírek terjednek

2022.02.25. 15:35

Kovács Zoltán cáfolta a kárpátaljai magyarokról terjedő dezinformációkat

Magyarország és a régió lakóinak az érdeke a béke mielőbbi helyreállítása - hangsúlyozta.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelõs államtitkár sajtótájékoztatót tart a migránsok betelepítésének elutasítása témában a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 30-án. Kovács Zoltán közölte: a kormány nem támogatja Brüsszel bevándorláspárti politikáját, a migránsok betelepítését, különösen az olyan eljárásokat, amelyek végén állampolgársághoz és szavazathoz juthatnának a letelepült migránsok.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára közösségi oldalán azt írta: "Minden alapot nélkülöző hazugság, nevezzük nevén: DEZINFORMÁCIÓk jelentek meg ma a kárpátaljai magyarokról. 

Egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről. Emellett, a hamis hírek szerint a kárpátaljai magyarok azzal a kéréssel fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy védje meg őket a népirtástól. Ezeket a hazugságokat maguk az illetékes ukrán hatóságok cáfolták. 

Az Ukrajnában zajló háború sajnos a legrosszabb forgatókönyvet jelenti. Magyarország és a régió lakóinak az érdeke a béke mielőbbi helyreállítása. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket és nem engedjük hogy Magyarországot megpróbálják belesodorni a háborúba"  – írta Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában