Összevissza beszél

2022.02.04. 06:20

Márki-Zay zűrzavaros gondolatai óriási veszélyt jelentenek

Márki-Zay Péternek szokásává vált vérig sérteni a szavazókat, és nem csak a jobboldaliakat. A „migránskampány” kapcsán korábban is egyszerűnek és tudatlannak nevezte a vidékieket, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, még rá is erősített. Legutóbb a hagyományos családmodellt védő Alaptörvényt nevezte aberráltnak a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

„Aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi, az anya nő” – erről beszélt Márki-Zay Péter az Alaptörvény kapcsán február 2-án este egyetemistáknak, a Mozaik Kör rendezvényén. Ugyan az esemény sajtónyilvános volt, de a szervezők külön kérték a média munkatársait, hogy ne készítsenek felvételt. A Mediaworks Hírcentrum a beszélgetést követően megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, aki megerősítette korábbi kijelentését, miszerint borzasztónak tartja és beteg gondolkodásra vall, hogy ezt írták az Alaptörvénybe. A politikus arról is beszélt a fiataloknak, hogy nem ellenzi a marihuána legalizációját. Az eseményt megelőzően pedig a 888.hu újságíróját sértegette, aberráltnak nevezte a riportert, aki azt szerette volna megtudni tőle, hogy támogatja-e azt, hogy a férfiak szülhessenek.

‒ Márki-Zay Péter megint összevissza, nagyon zavarosan beszél ‒ nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója kifejtette, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban „ostobaságnak” minősítette a rezsicsökkentést, az árstopot, böszmeségnek a 13. havi nyugdíjat, a minimálbért, és tanulatlan, ostoba embereknek nevezte a vidékieket. Utalt arra, hogy befogadná a migránsokat, de arra is, hogy számontartja, ki zsidó és ki nem zsidó a Fideszben – a gyermekvédelmi törvényt és népszavazást pedig már korábban is hevesen ellenezte.

‒ Bár az a benyomása lehet sokaknak, hogy az ilyen megnyilatkozások alkalmával a pillanat kellemetlenségével küzdő felkészületlen tanulót hallják, akit a Gondviselés igen élénk képzelőerővel áldott meg, 

az efféle zűrzavaros gondolatok óriási veszélyt jelentenek a társadalomra

‒ mutatott rá Szánthó Miklós. Szerinte a lényegtelenebb momentumok közé tartozik, hogy azt a kérdésfelvetést, miszerint a „férfiak is szülhetnek-e?”, aberráltnak nevezte – ezzel lényegében aberráltnak minősítette hazai baloldali szövetségeseit, akik Brüsszelben az ezt az abszurditást tartalmazó parlamenti állásfoglalást támogatták tavaly nyáron. Az igazgató úgy véli, a nagyobbik baj az, hogy Gyurcsány Ferenc „kapitánya” egyértelművé tette: eltörölné az Alaptörvény férfi és női teremtettségre, valamint a gyermekvédelemre vonatkozó szabályait – éppen azokat a kitételeket, amelyek alkotmányos gátat szabnak a genderideológiának, a gyermekekre irányuló agresszív szexuális propagandának, a szivárványos és úgynevezett LMBTQ-őrületnek.

‒ Nem feledhető, hogy a magát világlátottnak beállító vadgondolkodó, Márki-Zay ilyen káoszos célkitűzéseiről is szavazunk majd április 3-án mind az országgyűlési választáson, mind a gyermekvédelmi népszavazás során ‒ zárta gondolatait Szánthó Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában