Illegális bevándorlás

2022.02.08. 17:17

ORFK: folyamatosan segítik a magyar rendőrök Európa határainak védelmét

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

A magyar rendőrök folyamatosan segítik Európa határainak védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján, annak apropóján, hogy újabb magyar rendőri egységek indulnak Észak-Macedóniába és Szerbiába.  

Közleményükben kiemelték: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország, illetve az Európai Unió területére. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

A Szerbiába induló 57. és az Észak-Macedóniába induló 69. magyar rendőri kontingens tagjait kedden búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az ORFK határrendészeti főosztályának osztályvezetője.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

A kontingensek gépjárművekkel, kézi éjjellátó-készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét - írták.

A 29 fős észak-macedóniai és 10 fős szerbiai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

A Szerbiából és Észak-Macedóniából hazatérő kontingensek tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. "Amennyiben a külszolgálatról visszatérő rendőr részére szükséges a SARS-CoV-2 teszt végrehajtása, annak költségeit a rendőrség állja" - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában