Választás 2022

2022.03.08. 11:34

Bangóné: más baloldali politikusok is érintettek diplomabotrányban

A volt szocialista országgyűlési képviselő szerint nem mindenki akar kormányváltást a baloldalon.

„Más ellenzéki politikusok is vannak, akik az övéhez hasonló diplomabotrányban érintettek”, árulta el az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó – írja a Magyar Nemzet.

 

Az MSZP-t elhagyó politikus interjút adott a portálnak, melyben tisztázta, hogy ő maga hagyta el pártját a botrány kipattanása után, nem várta meg, amíg kizárják. Ismert, a szocialista politikus úgy tüntetett fel diplomás végzettséget önéletrajzában, hogy soha nem járt arra az egyetemre, amelyen állítása szerint a papírt szerezte. Bangóné MSZP-ből való távozása után újra a belpolitika fókuszába került a momentumos Hajnal Miklós, aki korábban közgazdászként hivatkozott magára, de szintúgy nincs diplomája.

Hajnalt egyelőre nem mondatták le, a XII. kerületben a baloldal közös jelöltjeként indul áprilisban.

Bangóné szerint az etikai szabályoknak minden ellenzéki pártra egyformán kellene vonatkozniuk, de mostanában minden baloldalt ért támadás az MSZP-nek fáj a legjobban, az ellenzéki oldalon is vannak olyanok, akik az utódpárt gyengítésén dolgoznak. A baloldali politikus azt is elejtette, hogy

a baloldalon sem mindenki szeretné megnyerni az áprilisi választásokat.

– Nem mindenki játszik kormányváltásra – fogalmazott.

 

A 2004-es népszavazási kampánnyal a politikába berobbanó, 2014-től országgyűlési képviselőként dolgozó Bangóné azt is megígérte, hogy az új Országgyűlés megalakulása után (amelynek ő már nem lesz tagja) felhagy a politizálással, visszatér a civil életbe.

 

A teljes interjút ITT tudják elolvasni.

Borítóképünkön Bangóné Borbély Ildikó. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában