Jótékonyság

2022.03.18. 22:05

Folytatják az adománygyűjtést a magyarországi szervezetek és cégek

Folytatják az adománygyűjtést, meghosszabbítják akcióikat a magyarországi szervezetek, intézmények és cégek az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az MTI-vel pénteken azt közölte, Határtalan segítség programjával azonnali segítséget nyújt azoknak, akik kénytelenek voltak az Ukrajnában zajló háború miatt mindenüket hátrahagyni. Megerősített beregszászi központjukon keresztül akár több tízezer menekült ellátását képesek támogatni, a határ mentén pedig élelemmel, takarókkal, higiéniás cikkekkel és információkkal segítenek. Magyarországi intézményeik átmeneti szállásokon fogadják a menekült családokat.

A Tesco március 25-éig meghosszabbítja az Ökumenikus Segélyszervezet javára indított kuponos adománygyűjtő kampányát, amellyel a szervezet ukrajnai humanitárius segélyprogramját támogatja – írták közleményben. A vásárlói adományokat a cég megduplázza, így a gyűjtés első két hetében már mintegy 88 millió forint gyűlt össze. A 250 forint értékű adománykuponok a pénztáraknál vásárolhatók meg. Emellett 250, 500 és 1000 forint értékben az áruházlánc online bevásárló szolgáltatása felületén, a Tesco Otthonról oldalán továbbra is elérhetők.

A Határtalan Segítség programba a Tesco ruházati márkája, az F&F is bekapcsolódott: pénteken több mint 10 millió forint értékű ruhaadományt juttattak el a segélyszervezet számára.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem első körben március 16-ig hirdetett adománygyűjtési akciót. Ezt folytatva húsvét hétfőig a Kárpátalja területén zajló étkeztetéshez szükséges alapanyagokat – egyebek mellett cukor, liszt, olaj, száraztészta – gyűjtenek, a szállítmányt a Katolikus Karitász juttatja el a határon túlra. A felsőoktatási intézmény hozzátette, hogy emellett jótékonysági hangversennyel és vendéghallgatók befogadásával, támogatásával is segít azokon, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat.

A HungaroControl azt közölte, nyolcmillió forinttal segíti az ukrajnai menekülteket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Március elején a cég gyűjtést szervezett munkavállalói körében, és az összegyűlt mintegy 4 millió forint pénzadományt megduplázta.

A 23 országban jelen lévő Wolt 1 500 000 euróval támogatja az Ukrajnában kialakult háborús helyzetben tevékenykedő segélyszervezeteket – közölte a cég. A Wolt Magyarország pedig lehetővé tette, hogy az applikációban néhány kattintással közvetlenül támogathassák a felhasználók az Ukrajnában rekedt vagy éppen menekülésre kényszerülő gyermekek megsegítésén dolgozó UNICEF munkáját. Emellett munkatársaik folyamatosan gyűjtenek adományokat, és a cég munkatársai önkéntesként is segítik a segélyszervezetek munkáját.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány azt írta, ők abban tudnak segíteni a menekült családoknak, hogy – miután a szállás és az ellátás már biztosított – tartsák bennük a reményt, a gyerekek számára önfeledt, vidám pillanatokat szerezzenek, oldják a feszültséget, a szorongást. A múlt hétvégén a bohócdoktorok ellátogattak egy menekült családokat elszállásoló, Budapest közeli intézménybe, majd a keleti határnál jártak, Szamosszegen és Tivadaron. Munkájukat a https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-hogy-az-ukrajnabol-menekulo-gyerekekhez-is-eljuthassunk/ címen lehet támogatni.

Borítókép: Az ukrajnai háború elől menekülőknek szánt adományokat szortíroznak és dobozolnak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei a szervezet budapesti raktárában 2022. március 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában