Ukrajnai háború

2022.03.23. 21:40

Hidvéghi: itt az ideje, hogy minden uniós forrást rendelkezésre bocsássanak

Fontos, hogy minden erőfeszítésünkkel a békét segítsük - fogalmazott a képviselő.

Itt az ideje, hogy minden, Magyarországnak és Lengyelországnak járó uniós forrást az Európai Unió azonnal a két ország rendelkezésére bocsásson, hiszen új, különleges és veszélyes helyzet állt elő az Ukrajnában zajló háborúval - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai Parlamenti képviselője Brüsszelben szerdán.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: noha már az Ukrajna elleni orosz háború előtt sem volt elfogadható az a támadássorozat, és az uniós források visszatartásával történt fenyegetés, amelyet Magyarországgal és Lengyelországgal szemben Brüsszelben erőltettek, de - mint mondta - "a háború kitörése óta már botrányos".

Kiemelte: a közép-európai országok fogadják és segítik az Európai Unióba érkező, valaha látott legnagyobb menekülthullámmal érkezőket. Szavai szerint ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az Európai Unió "politikai érettségről tegyen tanúbizonyságot", most ugyanis - mint kiemelte - egységre van szükség. Segíteni kell azoknak az országoknak, amelyek most a menekülteket fogadják - jelentette ki.

"Fontos, hogy minden erőfeszítésünkkel a békét segítsük" - fogalmazott a képviselő.

Tárgyalásos rendezésre, minél hamarabb megvalósuló tűzszünetre és békemegállapodásra van szükség. Kerülni kell minden olyan lépést vagy nyilatkozatot, amely a háborús konfliktus kiszélesedéséhez vezetne - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában