Felelőtlen viselkedés

2022.03.18. 17:44

Itt vannak Márki-Zay és a baloldal háborúpárti nyilatkozatai

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tett közzé közleményt.

Ajánljuk a baloldal miniszterelnök-jelöltjének figyelmébe az alábbi mondatokat. Ezek a nyilatkozatok egyértelműen bizonyítják, hogy Márki-Zay Péter és a baloldal fegyvereket és katonákat küldene a háborúba. Felelőtlen viselkedésük veszélyes, mert belesodorhatják a háborúba Magyarországot – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében, amelyben felsorolják a baloldal nyilatkozatait, amelyekkel fegyvereket küldene Ukrajnába.

 

2022.02.01.

 

Fekete-Győr András:

Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára.

 

2022.02.13.

 

Márki-Zay Péter:

Természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának.

Hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

 

2022.02.22.

 

Márki-Zay Péter:

Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

 

2022.02.23.

 

Márki-Zay Péter:

A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU így döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.


2022.03.01.

 

Rónai Sándor: 

Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, mi szerint mi nem segítjük 100 százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok, például fegyverek szállításában segítenek. Rónai Sándor azt is mondta, szerinte ezzel hazánk nem veszélyeztetné a kárpátaljai magyarságot.

 

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési frakcióvezetője, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és Lukácsi Katalin Mária, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke (b-j) az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetői és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje által tartott, "Putyin ellen, Ukrajna mellett" tüntetésen Oroszország budapesti nagykövetsége előtt 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában