Propaganda

2022.03.05. 22:57

Kovács Zoltán: Így működik a „független” német sajtó

A SAT3 német csatorna a magyar kultúrharcot elemző, csaknem negyvenperces dokumentumfilmjében mindösszesen 146 másodpercet szánt a kormányzati nézőpont bemutatására - hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Kettős mérce, torzított információk, csúsztatások, határtalan politikai korrektség és lelkesen mártírkodó „hősök” a média és a színház világából. Most mondjam, hogy meglepődtem?!

– reagált Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében a SAT3 dokumentumfilmjében elhangzottakra.

Német intervenció, avagy göbbelsi propaganda Magyarország ellen

Február 26-án, amikor már javában zajlott az ukrán–orosz háború, a német 3Sat kulturális közszolgálati csatornának nem volt jobb dolga, mint bemutatni a Magyarországot baloldali szereplők propagandaszerű felkérdezésével lejárató Ellenszél Orbán Viktornak – Kultúrharc Magyarországon a választások előtt című alkotást. A harmincnyolc perces videó azzal zárul, hogy számos baloldali szereplő felmutatja a tenyerét, majd a narrátor elmondja: áprilisban a magyarok az „Orbán-rezsim” és a szabadság közül választanak. Nem kevesebb ez, mint a választásokba történő, közvetett beavatkozás – írja a 888.hu nyomán a Magyar Nemzet.

A kisfilm Márki-Zay Péter feldicsérésével kezdődik, miszerint sikeres polgármester, illetve – ahogy a szokásos mantrát már megszokhattuk – hétgyermekes, konzervatív, katolikus családapa. A nyilatkozatai és a tettei alapján csak az alábbiakat nem lehet látni nála: a sikert, a konzervativizmust, a keresztényi erkölcsöt és magatartást, valamint – a nemrégiben tett kijelentése után – nem egyértelmű, hogy hat vagy hét gyermeke van. A kapitány bemutatását követően Katarina Barley német szociáldemokrata EP-képviselő beszél, aki korábban azt mondta, hogy „Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni”, és aki megosztotta azon elmés gondolatát, miszerint Márki-Zay az utolsó esély az „Orbán-rezsim” megdöntésére.

A választások kapcsán Márki-Zay Pétert idézik, aki szerint egypártrendszer van hazánkban. Micsoda magas foka a kognitív disszonanciának, amikor valaki az egyik percben egypárti diktatúráról beszél, a következőben pedig a hatpárti összefogás erejéről! Ezen bölcs gondolatokat követően a narrátor osztja meg azt az ordas hazugságot, hogy „itt ül ő” – utalva Orbán Viktorra, miközben a budai Várat mutatják a karmelita kolostor helyett, ahol a kormányfő valójában dolgozik. A budai Vár egyébként visszatérő motívum a bal(fake) oldalon, rendszerint úgy állítják be, mintha Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Galériában töltené a mindennapjait.

A propagandafilmben sorra végigmentek az ellenzék számára kedves témákon, kezdve az SZFE hisztijével, folytatva az Index meg(nem)szűnésével, a homoszexuálisok állítólagos vegzálásával (persze erről a Pride kicsit sem elfogult szervezőjét kérdezték) és a gyermekvédelmi törvénnyel, végül pedig az egész videóban piedesztálra emelt Márki-Zay Péter alkotmányellenes puccsterveivel zárták a remekművet. 

A kapitány, akit a videóban rendszeresen „Orbán kihívójaként” emlegetnek, megjósolta: kétharmadot nem fog senki kapni. Elnézve a közvélemény-kutatások adatait, ebben nem lennénk annyira biztosak, ha a tendenciák nem változnak, akkor bizony érik a negyedik kétharmad.

Márki-Zay elmondta a 3Sat-nak, hogy „az alaptörvény érvénytelen, így nem szükséges az Országgyűlés kétharmadának támogatása ahhoz, hogy azt megváltoztassák”. Gyurcsány kirakatemberének hazugságával ellentétben az alaptörvény elfogadása megfelelt az azt megelőzően hatályos alkotmányunk előírásainak.

A parlament összetételét ráadásul akkor még nem is a jelenleg hatályos választójogi törvény (Vjt.) alapján határozták meg, a Fidesz–KDNP-kormány 2010-ben az 1989-es, régi Vjt. alapján kapott kétharmados felhatalmazást. Aki nemzeti alapokmányunk legitimációját vitatja, az az alaptörvény felhatalmazása alapján meghozott jogszabályok érvényességét, magyarán a teljes magyar jogrend és jogállam megalapozottságát kérdőjelezi meg. Az alaptörvény érvénytelenítése és a feles alkotmányozás anarchiához és polgárháborúhoz vezetne – írja a 888.hu.

Magyarország védelmében a kormányzat részéről egyedül Kovács Zoltán szólalhatott fel. 

Az államtitkár úgy fogalmazott: „12 év konzervatív kormányzás tapasztalata mondatja velünk, hogy a kulturális politikai baloldal próbál egy háborút elindítani, méghozzá az általunk képviselt konzervatív nemzeti érzelem ellen.” Az idézett mondat valóságtartamát mi sem támaszthatná alá jobban ennél a kisfilmnél, valamint az abban nyilatkozó, zömében baloldali szereplőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában