Ukrán válság

2022.03.19. 14:16

Magyarország újabb humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának (videó)

Egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökből indul hamarosan szállítmány Ukrajnába - számolt be róla Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton a közösségi oldalán.

Több száz infúziós állvány, egészségügyi ellátáshoz szükséges bútorok, sebészeti beavatkozáshoz szükséges eszközök (orvosi csipeszek, ollók, érfogók, műszertálcák), több ezer sebészeti műtőkesztyű, infúziós kellékek, orvosmechanikai eszközök, gyógyszerek és kötszerek alkotják azt a segélyszállítmányt, amelyet hazánk indít útnak a háború sújtotta Ukrajna megsegítésére.

Határozottak vagyunk abban, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból, de humanitárius segítségnyújtásra továbbra is készek vagyunk - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszél egy korábbi segélyszállítmány átadásán a magyar-ukrán határ közelében, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában