Ukrajnai háború

2022.03.22. 09:21

Orbán Viktor felkereste a humanitárius tranzitpontot (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggel ellátogatott a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontra, amelyet a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve nyitott meg hétfőn az ukrajnai menekültek számára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Megnyílt a humanitárius tranzitpont. Mindenkinek segítünk!

– írta keddi látogatása után Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.

 

 

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn közölte,

a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezután csak információs pontok működnek, a háború elől menekülőket pedig buszokkal szállítják át a két pályaudvarról, illetve Kőbánya felső vasútállomásról a BOK csarnokba, ahol kulturált körülményeket alakítottak ki.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én.
Forrás: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A csarnokban többek között étel, ital, orvosi ellátás, tisztálkodási lehetőség várja a menekülteket, a kisgyermekes anyák számára baba-mama sarkot, a gyermekeknek játszósarkot alakítottak ki, valamint az emberek információt kaphatnak a szállás- és további utazási lehetőségekről – tette hozzá.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában