London

2022.03.08. 18:10

Orbán Viktor: nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg (videó)

Londoni csúcstalálkozójáról közösségi oldalán számolt be a magyar kormányfő.

Londonban vagyunk, most ért véget a csúcstalálkozó, amit a kétoldalú brit-magyar csúcstalálkozó követett. A legfőbb téma a háború.  Mindnyájan abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon - nyilatkozta a kormányfő.

Minden erőfeszítést meg fogunk tenni, hogy a béke helyreálljon. Beszéltünk a gazdasági szankciók hatásairól is, ezt mindenki megszenvedi egész Európában, és Magyarország sem kivétel. A szankciók további kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj és a a gázszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára. Ezért világossá tettem, hogy mi elítéljük Oroszország fegyveres megtámadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg - tette hozzá. 

Ezeket a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, és a magyar családok 90%-a pedig gázzal fűt, gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a magyar gazdaság - mondta a magyar miniszterelnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában