Választás 2022

2022.03.08. 23:06

Potápi: a külhoni magyarok szerdán 16 óráig regisztrálhatnak a választói névjegyzékbe

Fontosnak nevezte, hogy az, aki korábban már regisztrált, de az adataiban változás történt, azt is módosítsa.

Fontos határidő jár le a külhoni magyarok számára: március 9-én 16 óráig tudnak még regisztrálni az április 3-ai országgyűlési választás választói névjegyzékébe a www.valasztas.hu oldalon - írta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Potápi Árpád János a közösségi oldalán kedden közzétett videóban elmondta: 2022 a cselekvő nemzet és a választások éve; az elmúlt tizenkét évben közjogilag is újjáépítették a magyar nemzetet; minden magyar állampolgár élhet szavazati jogával.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok levélben szavazhatnak, ehhez azonban az szükséges, hogy szerepeljenek a választói névjegyzékben. A választói névjegyzékbe való regisztrációra március 9-én magyar idő szerint 16 óráig van még lehetőség a Nemzeti Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu oldalon.

Fontosnak nevezte, hogy az, aki korábban már regisztrált, de az adataiban változás történt, azt is módosítsa.

"A baloldal azon mesterkedik, hogy lerombolja mindazt, amit az elmúlt tizenkét évben a nemzet egységében közösen felépítettünk.

Eredményeinket csak közösen tudjuk megvédeni, közös céljainkat pedig együtt tudjuk megvalósítani. Éljünk szavazati jogunkkal!" - mondta a videóban Potápi Árpád János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában